Reseintyg Corona

Vad är ett reseintyg för Corona?

Under den pågående covid-19-pandemin är det många länder som kräver ett reseintyg gällande Corona. Vanligtvis tas ett prov från näsan, ett så kallat nasofarynx-prov, som utförts mindre än 72 timmar innan avresa. Provresultatet ska vara negativt, det vill säga inte visa någon pågående infektion. Det är resenärens eget ansvar att intyga detta vid inresa i landet.

Hur går provtagningen till?

Provtagning utförs av sjukvårdsutbildad personal, oftast en undersköterska eller sjuksköterska. För prov i näsan förs en provtagningspinne rakt in i näsan till den når svalget. Där snurras den runt för att eventuellt viruspartiklar ska fastna. Provtagningen tar ca 20 sekunder. 

Film från Region Värmland som visar provtagning i näsan

Reseintyg corona

Var kan jag boka tid för provtagning och reseintyg?

Vi på Karla Care erbjuder provtagning för corona och utfärdande av reseintyg.  Vi har för patienter och företag provtagningstider från 17:00 – 21:00 måndag – torsdag på vår mottagning som ligger i centrala Stockholm på Karlavägen 58, Östermalm.

Om ni är 5 eller fler från ett företag eller en organisation kan vi komma ut till er dagtid efter överenskommelse.

När provsvaret kommer utfärdar legitimerad läkare ett underskrivet reseintyg, skannar det och skickar det till din e-post. Enkelt och smidigt! Börja med att boka  en tid på vår hemsida.

Varmt välkommen till oss på Karla Care!

Hur mycket kostar det?

Provtagning för Corona med utfärdandet av ett reseintyg kostar 2000 kr.

När ska jag ta mitt test?

Provsvar kommer oftast inom 48 timmar från då det lämnas till laboratoriet. Vi erbjuder provtagning kvälls- och helgtid. Ska du resa en helgdag, måndag eller tisdag bör du kontakta oss inför din provtagning för att på bästa sätt planera tidpunkten för ditt test.

Telefon: 08 – 277 677
Mail: info SNABELA karlacare.se

Våra samarbetspartners